Håb og oversvømmelser

af Johanne Valbjørn Gydesen, Spejderhjælpens unge arbejdsgruppe

I morges kunne jeg vågne op til to nyheder, en god og en dårlig, som gjorde særligt indtryk på mig.

Den dårlige nyhed var ifølge P3 Nyhederne, at de massive oversvømmelser, som der har været i Nordthailand henover slutningen af regntiden, spås at sprede sig til Bangkok – særligt fra den 16. til den 18. oktober. Det er vel at mærke dagene op til vores afrejse, i det vi efter planen letter fra Kastrup lufthavn på tirsdag den 18. oktober kl. 14:25.

Men den gode nyhed var ifølge Information, at ”Håbet spirer i Myanmar.” Onsdagens løsladelse af minimum 200 politiske fanger ses af den demokratiske oppositions leder Aung San Suu Kyi som et tegn på, at Burmas nye præsident Thein Sein er villig til forbedringer og reformer. Hertil kommer, at der også er blevet slækket en smule på censuren i det lukkede land, og at der er blevet indført en lov, som tillader strejker. Det skal dog understreges, at den nuværende præsident, som får æren for disse forbedringer, tidligere var premierminister under militærjuntaen. Der er altså lang vej fra ”ét-parti-demokrati” til det, vi så simpelt kalder demokrati.

Heldigvis var den gode nyhed langt bedre, end den dårlige var dårlig. For det er et tegn på, at forandringerne i Burma måske så småt begynder at røre på sig. At de internationale sanktioner mod landet har en effekt. Men hvis der virkelig er udsigt til demokrati, om end det er lange udsigter, så er det vigtigere end nogensinde, at landet har en uddannet ungdom, som kan løfte byrderne med at opbygge landet, når den tid kommer. Dette kan Spejderhjælpen bidrage til – og hvilket privilegium er det ikke lige?!

Jeg håber, at oversvømmelserne i Thailand ikke vil påvirke vores snarlige rejse. Jeg håber, at vi igennem vores projekt op til og på 2012-lejren kan få dannet grobund for en stærk tradition omkring Spejderhjælpen for alle spejdere, og at vi kan skabe gejst og motivation omkring, at spejdere hjælper andre. Og mest af alt håber jeg, at det spinkle, spirende håb om demokrati i Burma ikke vil blive oversvømmet og drukne i militærjuntaens magtgreb.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s