Hedder det Burma eller Myanmar?

I følge FN er  landets officielle navn Myanmar. I tiden op til reformerne, som for alvor tog fart i 2011, var valget af navn meget politisk. Mange opfattede dengang brugen af Myanmar, som en anerkendelse af militærregimet, og derfor holdt dem, der ikke bakkede op om styret, fast i navnet Burma for på den måde at tage afstand til militærjuntaen.

I dag bruges navnene mere i flæng. I daglig tale bruger burmeserne selv Myanmar ligesom, de kalder deres hovedstad for Yangon, men de føler sig ikke stødt over brugen af hverken Burma eller Rangoon. Vi har vurderet, at flere i Danmark vil kende landet som Burma end Myanmar, ligesom brugen af Myanmar for dem, der kender historien fortsat kan have politiske undertoner. Derfor bruger vi Burma fremfor Myanmar.

Her er en artikel, der uddyber overvejelserne om landet skal kaldes Burma eller Myanmar

Wikipedia har også en artikel, der forklarer Burmas navne

Burma befinder sig lige nu i en overgangsfase og det kan med tiden vise sig, at det ene navn så at sige vinder over det andet. Hvis du synes det giver mening, kan I i arbejdet med Spejderhjælpens materialer have disse overvejelser med i jeres diskussioner med spejderne.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Spejderhjælpsugen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s